Sisustus

WiFi-pistorasia kokemuksia

WiFi-pisyhteistyo-led-valot-300x50torasia kuulostaa ajatuksena ihan hullulta. Tarvitaanko oikeasti sellaistakin applikaatiota? Miten käy työpaikkojen? No vastaus on kahtalainen: vanhanaikainen minä pärjää varmasti ilmankin jatkossa. Teknologia-fani minussa huutaa WiFi-pistorasiaa lisää. Olihan tämä veikeä kapistus!

WiFi-pistorasia hypläilyssä

Avasin ensimmäiseksi paketin. Vastaan tuli sähköpistoke, kuten ihan mikä tahansa sähköpistoke. Sen mukana tuli poikkeuksellisesti pieni A4-taitettu ohjekirja, jossa oli hyvin selkeästi kohta kohdalta asennuksen eteneminen. Ensimmäisenä pyynti oli asentaa applikaatio. Sen sai kätevästi QR-koodilla Google Playsta (käytin tähän QR-koodin lukemiseen Goggles -nimistä applikaatiota).

Applikaatio edellytti tilin luomista. Se oli pientä näpertämistä, muttei mitään vaikeaa. Sitten päästiinkin vauhtiin asentamaan itse laitetta! Sekä puhelimen että sähköpistokkeen piti olla samassa WiFi-verkossa. Applikaatio tunnisti verkon, ja sähköpistoke kysyi puhelimen kautta verkon salasanaa. Naputtelin tämän ja jäin odottelemaan. Noin minuutin jälkeen yhteys oli valmis.

Ja kas nyt aloitin leikkimisen: Laitoin lampun pistokkeeseen. Otin pois puhelimen pois WiFistä, jotta voisin varmuudella sanoa puhelimen toimivan myös kotiverkon ulkopuolella. Kyllähän se toimi!

Applikaatio on yksinkertainen: Se kertoi minulla olevan asennettuna tiliin yksi pistoke, jota voisin vaihdella päälle ja pois päältä. Kytkin puhelimella pistokkeen päälle, ja valo käynnistyi. Menin vähän kauemmaksi eri huoneeseen ja kokeilin samaa. Jälleen pistoke toimi. Enkä ollut enää edes samassa verkossa pistokkeen kanssa.

wifi-pistorasia

Käyttötarkoituksia?

Ainakin yhdellä tavalla kykenen ajattelemaan näin aluksi pistokkeen hyötykäyttöä: Kahvi olisi aina valmis kotiin tullessa.

Toki en tiedä vielä, kuinka paljon tässä voisi tulla häiriövikaa ja pistoke jäisikin yllättäen päälle. Siksi tämä jäänee itsellä ainakin toistaiseksi hankalien sisävalaisimien säätelyyn. Toisena jää kysymykseksi, kuinka helppo tuollainen on kaapata, onko siitä mitään hyötyä edes kaapata ja onko tuo ajattelu pelkkää foliohattuilua. Sen aika näyttää.

Siinä mielessä tämä on hieno, että osan pistokkeista saa rauhassa pistää nyt kunnolla piiloon.

 


elokuu 16, 2018
marraskuu 8, 2017