Sisustus

Valohimmeli

yhteistyo-led-valot-300x50Tämän kaamoskauden yksi nouseva trendi on valohimmeli. Kyseessähän on yksinkertaistettu muoto (luojan kiitos!) perinteisestä olkihimmelistä. Valohimmelin sisällä kulkee pieniä LED-valoja. Minulla oli suuri taakka tai kunnia väkästellä yksi tällainen valohimmeli kattoon.

Valohimmeli ja sen pakkaus

Pakkaus maalailee tosi tunnelmallista valoa. Pakkaus on muutenkin siistin ja kauniinpuoleinen. Avaan paketin…

Kokoaminen

Edessäni on kasa siimalankaa, taipuvaa rautalankaa LED-valoineen ja paljon muoviputkiloita. Ei mitään käryä mitä tässä pitäisi tehdä! Luojan kiitos mukana tulee ohje.

Alan pujotella tätä rautalankahässäkkää muoviputkien sisään. Se ei muuten ole niin yksinkertaista kuin luulisi, koska rautalanka menee vähän haitarimaisesti lyttyyn putken sisällä. Yritin hakea jotain puikkoa avuksi, mutten omistanut mitään tarpeeksi pitkää. Tuo LED-rautalanka piti käytännössä pois putkesta, suoristaa ja pistää takaisin putkeen.

Ohjeen kolme ensimmäistä kohtaa on aika selkeitä hoidettavia. Pientä ajatuspohdintaa ja peruuttamista siltikin tapahtuu!

Pahin on vasta edessä. Ohjelappusen viimeisessä on käsittämätön sykkyräkaavio, jossa on nuolia ja numeroita enemmän kuin laki sallii. Siinä kohdin luovutin ohjeen lukemisessa.

Ripustin keskeneräisenä kattoon hahmottaakseni kokonaisuuden. Tässä kohdin tajusin tehneeni jotain väärin ja peruutin taas vaiheita. Muutaman hahmottamismietinnän ja ohjeiden uudelleentulkinnan jälkeen himmeli löysi muotonsa.

valohimmeli

Ei selkeyttä kaikkien osien funktiosta

Minulla meni aikaa tunti. Siinä kävi niin, etten tunnin kokoamisenkaan jälkeen löytänyt kaikille funktiota.

  1. Mihin siimalankaa tarvittiin? Leikkasin sen pois.
  2. Mikä oli toisen timanttimaisen jatkokoristeen paikka? Jätin sen pois.
  3. Rautalanka LEDiä jäi yli putkista. Mihin se kuului laittaa? En alkanut enää peruutella vaan pyöritin lopun toisen timanttimaisen jatkokoristeen ympärille.
  4. (Rauta)lankaa kannattaa olla varoilla, koska yksi yläkolmioista ei itsellä kiinnittynyt muihin.

Onneksi kysymysmerkit pystyi ohittamaan omilla life-hackeina.

Lopputulos

Vaikka työvaiheet, aika ja pähkäily olivat rasittavia, valohimmeli syntyi ja siitä tuli kertakaikkisen upea kokonaisuus. Asetin sen katon rajaan, jossa se saa loistaa puolihämärässä tunnelmantuojana. Jos toi himmeli olisi ollut kamala pettymys valmiina, tämä kaikki tunnin operaatio olisi ollut hirveää ajanhukkaa. Onneksi näin ei ollut.