Harrastukset

Trampoliinin valinta

Tämä artikkeli on toteutettu yhteistyössä Grillikauppa.com verkkokaupan kanssa. Trampoliinit ne jaksavat porskuttaa vuosi toisensa jälkeen suosittuina pihavälineinä. Ne ovatkin siitä käteviä, että trampoliinit herkullistavat liikkumis-innostusta ja parantavat koordinaatiokykyä. Se voi olla myös pelkästään hauskanpitoa.

Kokosin tähän huvikseni sinua ajatellen kokemuksia siitä, millä tavalla trampoliinia etsiessä tulisi lähestyä asiaa pragmaattisesti.  Toki emotionaalisia lähtökohtia on valintaan, mutta ohitetaan ne tässä Stubb-henkisessä kolmen pointin listassani:

Turvatekijät

Meissä kaikissa asuu se kukkahattutäti, joten tällainen 30+ setämieskin ensimmäisenä ajattelee vain polviansa ja käsimurtumia. Trampoliinihan on turvallinen, jos vain niille turvallisuustekijöille antaa tarpeeksi huomiota. TUV/GS-hyväksyntä on pakollinen, joka varmistaa trampoliinin olevan oikeasti turvallinen. Jokaisen trampoliinin mukaan kannattaa lisäksi varmistaa, että paketissa on varmasti mukana reunapehmusteet ja suojaverkko.

Jos ihan urheilukäyttöön trampoliinia pohdiskelee, esimerkiksi iSportin trampoliineissa on huomattavasti vahvemmat reunat ja muut osat kuin perustyyppisillä trampoliineilla.

Trampoliini 3,96 m + suojaverkko –paketti – Grillikauppa

Muoto

Tässä taannoin juttelin trampoliinien muodoista (koska muuta elämää minulla ei näköjään ole). Silloin nousi esille, että trampoliinin muodollakin voi olla väliä. Esimerkiksi neliömuotoinen trampoliini on ihan täysin omiaan pihan kulmaan, ja siten näyttää pihan sisustuksen kannalta paremmalta. Ja onhan tuo totta, koska ne pyöreämuotoiset ovat aika rumia tungettuna pihaan väärään kohtaan.

Trampoliinin lisätarvikkeet

Trampoliinien ostajalle useimmiten tuntuu olevan iso yllätys, ettei sinne trampoliinille pääse ja paketista puuttuivat tikkaat. Tikapuut trampoliiniin eivät yleensä tunnu olevan trampoliinien pakkaukseen kuuluva lisä, vaan se tulee ostaa erikseen. Onneksi tikkaat on pieni ongelma, sillä ikävä juttu olisi, jos suojaverkko tai reunapehmuste puuttuisi kokonaisuudesta.

Hyvä trampoliini

Hyvä trampoliini koukuttaa päivästä toiseen pomppimaan. Se kehittää kuntoa ja mieltä. Hyvä trampoliini on myös turvallinen, joka perustuu vankkarakenteisuuteen ja on turvamerkitty. Kaikki turvaverkot ja reunapehmusteet ovat olennainen osa hyvän trampoliinin luomaa fiilistä.