Piha

Snöslungor

egrillenVanligen skriver jag endast på finska men nu tänkte jag försöka skriva om snöslungor på svenska.  Så före själva textet kommer det typiska finska utrycket:”Förlåt mig att min grammatik inte är helt korrekt”. 🙂

Jag presenterar kort några modellerna och varför de är så populära. Jag också försöker förklara varför snöslungor är nyttiga maskiner.

Varför en snöslunga?

Du behöver inte arbeta hårt med snö: Det bara räcker att snöslungan sköter hela arbetet. Och allt detta sparar din tid! Alla snöslungor är ju inte passande för dig. Somliga passar till större områden och andra är skapade till egnahemshusgård.

Paras_lumilinko_5

Vilket av snöslungor passar dig bäst?

Den viktigaste saken är storlek på området där du ska arbeta med snöslungan. Till exempel  tvåstegsmodellerna är kraftiga och effektiva. Tvåsstegsmodellen hackar sönder snön innan de kastar snön bort. Därför passar de bra på de stora områdena. Också förhållandena är viktiga att fundera: Kommer det vanligen snön bara 20 cm eller en meter? Och hur långt borde snöslungan kastar snön?

Ettstegs snöslunga är bäst för att röja små och enkla områden. De har inte möjligthet att klara av att röja undan hård och packad snö.

Paras_lumilinko_2

Vad annat?

Snöslungan skapar kraftig ljud. Därför rekommenderar jag att du tänker på dina grannar innan du börjar röja klockan 6.00 på morgonen. Några modeller också innehåller speciala egenskaper, till exempel ett varmt hanttag eller kedjor till hjulen. Märken finns också många och olika: Stanley, AL-KO eller Snow Fox.

Okej det här var min kort och helt enkelt analys om snöslungor. Mindre och lättare snöslungor är valingen de bästa till egnahemshus. Större modeller passar till fastighetsskötsel eller bondgårdar.

paras_lumilinko_1_s600x0_q80_noupscale