Sisustus

Sisustusvalaisimet – miksi ja millaisia?

yhteistyo-led-valot-300x50Syksyn iltojen hämärtyminen on tänä vuonna tapahtunut oudon salakavalasti: Iltaisin havahtuu hämärän iskeneen kello kahdeksaan mennessä. Samassa rytäkässä on tullut omakohtainenkin intohimo kaivaa kaapeista valoja esiin. Jotkut kutsuvat niitä jouluvaloiksi, itse pidän niitä kaamosvaloina. Ja niiden aika on syyskuusta huhtikuuhun.

Sisustusvalot ovat ihania! Ne luovat sadunomaisia uniikkeja kohtia tilaan. Tämä toimii varsinkin puolihämärässä huoneistossa todella hyvin. Hyvä kaunis koristevalo ei pistä tai häikäise! Tämän vuoksi itselläni on ulkopuolella sähkönsiniset pistemäiset kaamosvalot. Ne eivät ikkunan takaa osu silmään samalla tavalla, jos olisivat sisällä.

Hyvä sisustusvalo on nimittäin pieni, mutta lämpimän valkoisen valon tuoja. Sen ei kuulu olla missään olosuhteessa mikään lukuvalo, vaan se tuo vain ja ainoastaan rauhoittumista. Tällaisella valomäärällä on merkitystä jopa nukahtamiseen.

Kirkas valkoinen valo aiheuttaa aivojen piristymisen ja vaikeuttaa nukahtamista. Puolihämärä sekä miellyttävä lämmin valkoinen koristevalo sen sijaan helpottavat nukahtamista.

Lightbox, valotaulu

Lightbox, valotaulu, White By Love on käytännössä muovinen boksi, jossa on kirjaimille asetetut kiskot kolmessa rivissä. Näihin kiskoihin saa sijoitettua muun muassa pakkauksen mukana tulevia PVC-muovista valmistettuja kirjaimia tai jopa lisurina hankittavia emoji-kirjaimia.

Vaikka Lightbox on yleisvalossa täysin masentava muovinen boksi, pimeässä siitä sukeutuu miellyttävä detalji huoneistoon. Boksin tosiaan kruunaa se, että kolmella rivillä voi olla tekstiä, jotka ovat itse päätettyjä. Duunaus on päivän sana, ja onneksi ei tarvitsekaan kaikessa totella valmistajan latteuksia.

Valohimmeli

Valohimmeli on nyt nouseva tähti edullisten sisustusvalojen trendissä. Valohimmelit ovat valaisimia, jotka nimensä mukaisesti ovat himmelin muodossa olevia pieniä lamppuja. Valohimmeli on kimalteleva timantti pimeydessä. Tätä kimaltelevuutta kaunistaa entisestään kristallit, joita voi kiinnitellä himmelin kärkiin.  Sen voi sijoittaa sisälle tai ulos, jos lamppujen IP-luku vain sen suo.

 

led_valoketju_party_filament_10led_kirkas_3_

Valoketjut

Valoketjut ovat jo pitkän aikaa olleet klassinen urbaanin hipsterikulttuurin ikoni. Valoketjut tunnelmoivat 1920 -luvun sirkusmaisuutta ja estradiviihteen vapautuneisuutta rustiikkisilla muodoillaan. Hehkulamppuja ne eivät silti ole, vaan LEDejä. Nämä lamput koristavat kaupunginosien puutalojen piha-alueita, pikantteja kahviloita ja popup-tekemisiä.

Summa summarum

Sisustuvalaisimien hankintaa ei tosiaankaan tehdä millään järjellisellä perusteella. Näihin perustuu ainoastaan emootio, eli fiilis.


elokuu 16, 2018
marraskuu 8, 2017