Ruoka ja juoma

Sähkögrilli pelastaa myös grilli-nälältä

Tämä artikkeli on toteutettu yhteistyössä Grillikauppa.com verkkokaupan kanssa.

Näin kerrostaloasujana on jonkin verran tullut kokemuksia siitä, millaisia sähkögrillejä on. Käytännössä sähkögrilleissä on yhtä paljon eroja kuin muissakin grilleissä, vaikka aluksi oletus olisikin rimpulaa rimpulan päällä. Sähkögrilli on kerrostaloissa käytännön turvallisuuden vuoksi melkeinpä ainoa varteenotettava vaihtoehto. Siispä se ansaitsee pientä tarkastelua tässä:

Sähkögrilli parvekkeelle

Yleensä ottaen sähkögrilli on taloyhtiöissä sallittu.

Joissakin nipommissa se kielto lienee, mutta onneksi tällaisesta kiellosta en ole kuullut käytännössä. Tuo seikka kuitenkin kannattaa tarkistaa aina isännöitsijän ja taloyhtiön ohjeistuksista, ettei maailman parhaimman hampurilaisen käristyksen yhteydessä tule ylläreitä.

Parvekkeet yleensä ottaen ovat aika pienikokoisia, siksei sähkögrilleissäkään paljoa koolla brassailla. Toki yllättävänkin isoja ja hyviä sähkögrillejä on olemassa, kuten Lucifer sähkögrilli. Siihen mahtuu kerrallaan enemmänkin paistettavaa halloumista makkaraan.

sahkogrilli-lucifer-grande

Muotoseikat

Oma kokemus on, että pyöreä kuvullinen sähkögrilli on parempi. Sen voi asetella helpommin parvekkeelle. Kuvullisessa sähkögrillissä lämpö jää sisään, eikä karkaa ihan täysin taivaan tuuliin. Näin ollen pihvit, juustot ja kasvikset saavat monipuolisemman lämmön ympärilleen kuin ilman kupua olevassa.

Puhtaanapito

Sähkögrillissä arvostan paljon tarttumatonta grillauspintaa, sillä pinnan/ritilän puhdistus kerrostalo-oloissa on hivenen ärsyttävämpi prosessi kuin kaasugrillin puhdistus omakotitalon pihalla. Jos vielä enemmän haluaa varmistaa, että sähkögrilli pysyy puhtaana, kannattaa ottaa foliovuokia grillaukseen. Tällöin foliovuoka kerää kaiken nesteen, joka grillattavista syntyy.

Muutoinhan sähkögrillin grillauspinnoissa pätee samat puhdistusneuvot kuin kaikissa muissakin grilleissä: Puhdistus kannattaa aloittaa heti kun grilliritilä on vielä lämmin. Jos lian jättää ritilään jäähtymään, se pinttyy kiinni ja puhdistuksesta tulee hemmetinmoinen projekti.

 

sahkogrilli-2

Sähkögrillin edut ja haitat

Sähkögrilli on helpoin tapa tehdä ulkona ruokaa, koska sähkö tuottaa lämmön eikä muusta tarvitse huolehtia. Sähkögrillissä enemmänkin haittaa tulee sähkönkulutuksesta ja puhtaanapidosta. Sähkögrilli ei välttämättä ole paras vaihtoehto, kun ajatellaan täydellisyyttä grillauksessa, mutta se on hyvä korvaaja, kun muuhun grillaukseen ei ole mahdollisuuksia.

Kyllä sillä city-jussinakin on pärjätty!