Piha

Pressutallin kokoaminen

Pressutallin Tämä artikkeli on toteutettu yhteistyössä Grillikauppa.com verkkokaupan kanssa.kokoaminen ei ole monellekaan meistä jokapäiväistä arkipuuhastelua, joten sen kanssa mennee aikaa ohjeista riippumatta. Grillikaupan asiantuntevat varastopojat katsoivat parhaakseen koota yhden pressutallin, mistä myös saatiin kasaan hyvää oppiaineistoa myös meille muille.

pressutallin kokoaminen (2)

Pressutallin osat

On oikeasti hyvä lukea mukana tuleva ohjekirja! Tämän lisäksi kannattaa tarkastella, mitä kaikkia osia sitä onkaan saanut matkassa mukaan. Pressutallien mukana tulee kaikenlaista osaa, joka ei sovi miten tahansa toisen osan kanssa. Tällaisia osia ovat kaaret, ruuvit ja yhdistävät putket.

Pressutallin putket ja kaaret ovat onneksi numeroituja älyttömän selkeästi samasta kohtaa. Esimerkiksi yhdistävät putket ovat merkittynä numerolla 8, mutta sääntö edellyttää poikkeusta. Poikkeuksen tekee oviaukosta seuraava kaariväli, jonka yhdistävät putket ovat numerolla 11 varustettuja.

Ruuveja tulee seteissä kolmea eri kokoa. Näiden osalta ei ole mitenkään merkityksetöntä, miten ne laitetaan. Jokaiselle ruuvikoolle on oma paikkansa pressutallin kehyksessä, ja sitä tulee noudattaa tarkoin.

Kaaret

Ovipäädyn, keskiosan tai takaseinämän kaaret ovat keskenään aivan erilaisia, mutta tämähän nyt on vain mukava pähkinälisä kaikille teille DYI-tyypeille (ja osalle hermoromahduksen aiheuttaja). Kaaria kokoat siten, että asetat kaaret jalkoihinsa kiinni. Yhteen kaareen tulee kolme kaariosaa ja kaksi suoraa liitäntää. So simple is that!

Pressutallin kokoaminen

Kokoamisessa on yksi hyvä luottovinkki, jota ei voi tässä ohittaa: Kaikki koottavat osat pistetään aina pressutallin kaarien sisäpuolelle. Tämä koskee ruuvien kierteitä, siipimuttereita, yhdistäviä putkia, vinojäykisteitä ja pressun lenkkejä.

Kun pressu vedetään lopulta kehikon päälle, pressun lenkit asetetaan sisäpuolelle. Itse köysi pujotellaan näistä lenkeistä ja pressu kiristetään lopulta runkoon kiinni.

Valmista?

Oikein koottu pressutalli ei yksin riitä. Silloin sijoitat sen oikein, kun pressutalli ei saa kerättyä itseensä eeppisen tuulen puhuria tai raskaan lumisateen kinoksia katolleen. Muistathan ettei pressutallin takuu välttämättä kata lumikaaoksen aiheuttaa rikkoutumista, joten tällä on väliä. Hyvin asennettu pressutalli oikealla sijoituspaikallaan takaa pitkäkestoisen avun.