Ruoka ja juoma

Poppamies mausteita ja kastikkeita testissä

Tämä artikkeli on toteutettu yhteistyössä Grillikauppa.com verkkokaupan kanssa.Nyt menevät testiin Poppamies mausteet. Tällä kokoonpanolla ei varsinaisesti ole mitään loogista kontekstia kuin ovat kaikki Poppamiestä.

Poppamies Pekonisuola

Ensimmäiseksi täytyy oikoa pari nimestä johtuvaa oletusta: tämä ei ole pekonille tarkoitettu, eikä tässä ole pekonia. Tämä sopii siis kasvissyöjillekin.

Tämä pekonisuola oli todella mielenkiintoinen tapaus: Haistatutin ja maistatutin sitä muutamalla muullakin, koska itse en löytänyt siitä pekonin aromia sitten millään. Sen sijaan firman virallisena nenänä toimiva kollegani totesi sen olevan selkeästi tummaksi paistetun pekonin hajuinen. Miksi siis en uskoisi häntä… 

Toinen kollegani taas oli haistavinaan valkosipulia, muttei hänkään joka sunnuntaisen pekonin paistajan urastaan huolimatta löytänyt tuota pekonin aromia.

Oma arvioni oli vahvan grillimausteen ja jonkin savuisen yhdistelmä. Ei kuitenkaan paha mauste millään tavalla, koska savuinen on suosikkiani.

poppamies-mausteet-2

Poppamies Ahjo chilikastike

Poppamies Ahjo chilikastikepurkin kannessa lukee “erittäin tulinen” ja tulisuusaste on 10/10. No onneksi sitä ei tule purkista ulos ihan kaatamalla, vaan pieni tippa valui vaivaisesti lusikalle. Se riittikin, sillä lipaisu kielen päällä pisti tulen päälle suuhun ja kurkkuun noin 15 minuutin ajaksi. Onneksi nyt otin vain pienen tipan lusikan päähän, joten tuolla poltteella vielä pärjäili ihan mainiosti.

Koska tulisuusaste 333.000 scovillea luki purkissa, eipä siinä sitten muuta ehtinytkään maistaa. Kyllähän tuolla ihan mukavasti saa hyvät naurut, kun pahaa aavistamattoman kaverin pistäisi maistamaan tuon pienen tipan verran.

Poppamies Liquid Smoke

Poppamies Liquid Smoke nimensä mukaisesti savun makua ihteään. Ainoa yllätys oli, että oletin purkista savuaromin tulevan samalla tavalla tipoittain kuin chilikastikekin. Näin ei suinkaan käynyt, vaan kaadoin vahingossa ruokaan puolet purkista. Se vähän pilasi ruokakokonaisuutta, koska ruoka ei sitten mille muulle enää maistunut. Savuaromi sinällään on oma suosikkini, kuten jo pekonisuola -mausteenkin kohdalla totesin.

poppamies-mausteet-1

Poppamies BBQ-majoneesi

Viimeisenä testiin meni Poppamies BBQ-majoneesi. Avatessa pakkauksen tuoksu oli erittäin vahva ja väkevä. Jälleen kerran firman virallinen nenä -tittelin saanut kollegani kertoi hajun polttavan ihan nenäkarvojakin dijon-sinappisuudellaan ja bbq-mausteisuudellaan. Maku itsessään jää vaimeaksi. Sinappiahan tässä ei ole.

  • Poppamies BBQ-majoneesi makuarvio: tuoksuna huomattavasti vahvempi ja henkii bbq-mausteiden määrää. Makuna tämä on laimeampi ja lähempänä perus majoneesia.

Rankkasin vielä:

1. Poppamies Pekonisuola
2. Poppamies Liquid Smoke
3. Poppamies Ahjo Chilikastike
4. Poppamies BBQ-majoneesi