Sisustus

Polyrottinki – hoitaminen ja puhdistaminen

Polyrottinki on yleistynyt puutarhakalusteissa viime vuosina. Tähän on syynä ihTämä artikkeli on toteutettu yhteistyössä Grillikauppa.com verkkokaupan kanssa.misten kasvanut valmius maksaa enemmän laadukkaista kalusteista kuin aiemmin. Polyrottinkihuonekalut tehdään Kauko-Idässä, mutta ekologisuuden näkökulmasta on tärkeämpää, ettei materiaaliin käytetä lainkaan väheneviä sademetsiämme.

Polyrottinki on muoviseos

Suurta kritiikkiä nettikeskusteluissa on aiheuttanut termi ”polyrottinki”. Närää on herättänyt tapa kertoa tuotteesta pelkästään hienolla termillä, vaikka todellisuudessa kyseessä on muoviseos.

Tämä muoviseos on punottu käsin aidon puisen rottingin tapaan. Siitä huolimatta aivan joka ikinen puuta muistuttava osa on oikeasti muoviseosta. Värimaailma perinteisesti on ollut musta, mutta nykyään tapaa myös ruskeaa ja valkoista kalustetta.

Polyrottingin runko on joko alumiinia tai terästä. Eniten on suositeltu alumiinirunkoisia polyrottinkikalusteita. Alumiini on luonteeltaan kevyempi metalli kuin teräs.

Monaco puutarhakalusteet: sohva, 2 tuolia ja pöytä.

Suojaaminen, hoito ja säilytys

Aivan ensimmäiseksi: Polyrottinki ei elä kuten puiset vastineensa! Kyseessä todellakin on non-wood-muoviseos, joka imitoi puurakenteita.

Polyrottinkikalusteiden hankinnassa on tärkeää varmistaa suojauskäsittely. Aivan kaikissa polyrottinkikalusteissa ei nimittäin ole UV-suojausta tai homeenestoa.

Polyrottinkia lähikuvassa.

Polyrottinkia lähikuvassa.

Jos tätä ei erikseen tuotetiedoissa mainita, kannattaa varmistaa asia ostotilanteessa. UV-suojaus takaa sen, ettei polyrottinki haalistu auringossa. Homeenestolla varmistetaan, ettei kosteus tee omaa myyräntyötänsä.

Lempeys on valttia puhdistamisessa

Varsinainen puhdistaminen on hyvin yksinkertaista: Käytä ainoastaan mietoa saippuavettä. Voimakkaasti happamat pesuaineet haalistavat pinnan hyvin nopeasti.

Lempeä käsittely on valttia, sillä on suosittelemme välttämään pintaa naarmuttavia puhdistustapoja. Muun muassa painepesurin kovimmilla tehoilla vain tuhoat arvokkaat kesäkalusteesi.

Kevään siitepölykausi peittää kaiken alleen. Tässäkin tapauksessa on merkittävää muistaa lempeä pesutapa. Erityisesti on suositeltavaa käyttää hammasharjaa punoskohdissa.

Mikäli taasen kesällä lähdet pidemmälle reissulle, on hyvä peittää polyrottinki peitteillä, sillä kuuma aurinko polttaa pölyn polyrottingin pintaan. Tuota et enää saa puhdistettua koskaan kunnolla pois.

Syksyllä polyrottinkikalusteet on parasta viedä turvaan sisävarastotiloihin, koska pakkanen rappeuttaa materiaalin. Kalusteille ei myöskään kannata istua pakkasen aikaan. Tämä siitä syystä, että polyrottinki on herkkä hajoamaan näillä keleillä.

Bergen-kulmasohva

Bergen kulmasohva on polyrottinkia.

Yhteenvetoa

Polyrottinki on laadukasta ja tyylikästä non-wood-muoviseosmateriaalia, joka sopii erinomaisesti suomalaisen kesäihmisen pihaan. Kunhan pidät huolta polyrottingin lempeästä puhdistamisesta ja säilyttämisestä, saat pitkäikäiset kesäkalusteet käyttöön. Väreinä toimivat musta, ruskea ja valkoinen.


elokuu 16, 2018
marraskuu 8, 2017