Piha

Sääsuoja vai pressutalli?

Tämä artikkeli on toteutettu yhteistyössä Grillikauppa.com verkkokaupan kanssa.Pressutalli on helppo vaihtoehto sille, että rakentaisi pysyvän varasto- ja tallitilan. Pressutallin voi pystyttää ja purkaa niin halutessaan. Se on jämäkkä valinta, mikäli hommaan suostuu kunnolla investoimaan.

Oma tarve? Pienkonemalli, pressutalli vai sääsuoja?

Pienimmät mallit ovat niin sanottuja pienkonemalleja, joihin ei auto itsessään tule mahtumaan. Pienkonemalli viittaa siis siihen, että sisälle saat kesäisiä työkaluja kuten ruohonleikkurin ja oksasilppurin. Tämän koon pressutalli on myös omiaan mopoille ja mönkijöille.

Keskikokoiset mallit ovat perinteisiä pressutalleja. Näihin mahtuu auto tai jopa pari. Esimerkiksi 14 neliömetrin malli on hyvin tyypillinen yhden auton pressutalli. Näiden tallien pituus on suurin piirtein 7–9 metriä, mikä tietysti takaa vähän myös työtilaa muillekin tarvikkeille auton lisäksi.

Isokokoisin malli tunnetaan paremmin nimellä kalustohalli tai sääsuoja. Se on tarkoitettu nimensä mukaan isojen kalustojen suojaamiseen. Myös materiaali on vahvempaa putkirunkoa ja kangasta (900 g). Sääsuoja on omiaan pidempiaikaiseen kaluston suojaamiseen niin rakennustyömaille kuin maatiloillekin. Sääsuoja on tarpeen myös erilaisiin tapahtumajärjestelyihin.

pressutallit

Mitä muuta kuin koko?

Lähtökohtaisesti ei kannata edes miettiä peitteen vahvuudeksi alle 500 g, koska Suomen sääolosuhteet ovat rankat lumineen ja kaatosateineen. Alle 500 g malleissa on se, että rankan lumisateen ja painon seurauksena kangas kyllä repsahtaa kauniisti.

500 g malleissa on jo vähän paremmin kestävyyttä, muttei sillekään voi täysin takeita antaa. Sen vuoksi pressutalli tulisikin sijoittaa aina niin, että sillä on vähän suojaa myös säältä. Tällaisia ovat esimerkiksi sijoittaminen lähelle rakennusta.