Ruoka ja juoma

Millainen on hyvä pihviveitsi?

Tämä artikkeli on toteutettu yhteistyössä Grillikauppa.com verkkokaupan kanssa.Kuvitellaan tilanne (tai ei kai sitä tarvitse edes kuvitella, koska olemme kaikki sen kokeneet), että saat elämäsi parhaimman pihvin eteesi, mutta pilaat kokemuksen ruokailuvälineillä. Parhainkin kokemus tuhotaan rimpuloilla välineillä, eikä enää makua pelasta tylsää veistä miettimällä.

Pihviveitsen on oltava terävä!

Tavallinen ruokailuveitsi kelpaa hyvin perinteisten aterioiden pariin, mutta pihvit ovat luonteeltaan suhteellisen jänteikkäitä leikata. Sen vuoksi pihviveitsen pitää olla terävä!pihviveitsi

Sama terävyys pätee myös burgerien syömisessä, koska sämpylä on huomattavasti helpompi leikata pihviveitsellä kuin tavallisella veitsellä. Burgerien tarjoilunäyttävyyttä myös lisää burgerin läpi pistetyllä veitsellä.

Puinen kahva

Useimmiten pihviveitsen kahva on täysin muuta materiaalia kuin itse pihviveitsi, sillä kahvan ergonominen muotoilu estää käden väsymisen ja antaa enemmän tehoa pihvin leikkaukseen. Samalla hyvännäköinen puinen kahva tekee veitsestä näyttävän.

Näyttävyyttä saa kyllä halvemmillakin pihviveitsillä, mutta ne ovat oman kokemukseni mukaan täysin mahdottomia käyttää paremmissa ruokahetkissä. Halvan pihviveitsen ongelma on, ettei se ole yhtä tukevasti kiinnitetty varteensa kuin kalliimmissa malleissa. Ruokakokemus voi siis mennä häiritseväksi, vaikka veitsi olisi terävä mutta heiluu millin verran leikatessa.

Siksi ei kannata ostaa halvinta näkemäänsä pihviveitsisettiä – paitsi ehkä mökille hätävaraksi.

Hampurilainen on helppo leikata pihviveitsellä.

Hoitaminen

Pihviveitsi pysyy hyvänä ja terävänä ainoastaan siten, ettet käytä sitä konepesussa. Tällöin veitsi tylsyy todennäköisemmin kuin käsinpesussa. Useimmiten pihviveitset ovat tehtyjä ruostumattomasta teräksestä.

Yhteenvetoa

Hyvän pihviveitsen salaisuus on terävyydessä, kahvan vahvuudessa ja ergonomiassa. Moni ajattelee hinnan olevan se juttu, mutta jos haluaa kestävyyttä ja mukavuutta pidemmäksi aikaa kuin pariksi vuodeksi kerrallaan, kannattaa satsata myös hintaan.

Possupihvi

Possupihvi