Ruoka ja juoma

Miksi puinen leikkuulauta on parempi valinta?

Monasti ajatellaan, että puinen leikkuulauta ei ole erityisen hygieeninen. Muovista valmistetut keittiötarvikkeet ja työvälineet puolestaan saattavat nostaa esiin eettisiä ja ympäristönäkökulmia: muovi on käytännössä ikuista, vaikka pidämme sitä usein kertakäyttöisenä.

 

Arcos-leikkuulaudat on valmistettu prässättystä puusta. Ne ovat todella kovia ja kestävät käyttöä, myös pesun astianpesukoneessa. Puinen leikkuulauta ei tarvitse öljytä eikä huoltoa.

Äärimmäisen tiukkaan puristettu puu ei tylsytä veitsiä. Käytössä siihen saattaa syntyä ohuita viiltojälkiä, mutta niitä hädin tuskin havaitsee sormella. Lautaa voi käyttää vaikka niin, että toista puolta käyttää leikkuualustana ja toista – pannunalusena tai tarjoiluastiana. Vaikkapa juustotarjottimen kattamiseen. Tällainen molemminpuoleinen käyttö säilyttää laudan nättinä. Kuumien astioiden alustana lauta on erinomainen, koska sille voi asettaa kuinka kuuman paistinpannun tai vuoan tahansa.

Monikäyttöistä Arcos-leikkuulautaa on saatavana kolmea kokoa. Keskikoko on käytössä näppärä: sen päällä pilkkoo kätevästi isompiakin vihanneksia.