Piha

Lyhtyjä ulkokäyttöön

Isoja lyhtyjä ulkokäyttöön

Kun meidän toimari keksi, että nyt otetaan lyhtyjä myyntiin, niin hetken kirosin mielessäni. En nimittäin yhtään tykkää halvasta tilpehööri-sälä-roskasta. Mutta nämä näyttivät kyllä kuvissa ihan hyviltä ja hinnatkin viittasivat siihen, ettei ihan kertakäyttökamaa ole.

Aika pian tulikin sitten äiti mieleen. Hän kun on kova laittamaan pihaa ja polttelemaan kynttilöitä. Tilasin sitten kaikki lyhtymallit ja vein ne äitille. Ajattelin, että saadaan ainakin rehellistä ja suoraa palautetta ennen myyntiin laittoa. Äiti oli odotetusti innoissaan ja pisti pihan loistamaan!

 

Sinällään ei ole kyllä mitään syytä, mikseivät nämä lyhdyt sopisi sisällekin. Paitsi että ovat yllättävän kookkaita – mutta sitäkin näyttävämpiä.

Tämän kokoiset lyhdyt sitten varsinkin ulkona kaipaavat sisäänsä jo hieman isompaa kynttilää tai mieluumin jopa useampaa sellaista. Äiti käytti kuvan lyhdyissä meidän puolison kanssa itse joululahjaksi tekemiä kynttilöitä, joissa oli hieman paksummat sydämmet ja siten myös tulet. Sopivat oikein hyvin.

 

Tuli siinä testanneeksi myös sähkövaloja lyhtyjen sisässä, mutta kyllä kynttilät vain loivat kauniimman valon varsinkin kun jouluvalot olivat todella kylmästä valosta. Lämpimämmällä valolla voisi kuitenkin saada ihan hienoja sovelluksia sähkölläkin.

Kokemuksia lyhdyistä

Kupariset lyhdyt on lämpimiä väriltään ja valaisee hyvin. Mutta filigraanit on tosi kauniita ja tilavia. Kunnon sisustusjuttuja ja sopii kivasti vaikka sisälle.

Mutta kyllähän nämä lyhdyt saavat pihan pimeällä aivan uuden näköiseksi.

Hyvää

  • “Näissä oli kunnolla tilaa ja mahdollisuuksia laittaa erilaisia somisteita.”
  • “Näihin voisi laittaa, vaikka orkideoita sisällä eli ei oo pakko käyttää vain ulkona.”
  • “Onhan nää (filigraani koristtelut lyhdyt) niin erilaisia kuin tavalliset myrskylyhdyt!”

Huonoa

  • “Näiden kanssa pitää olla varovainen kun lasit on niin isoja, vaikka lyhdyt tuntuukin tukevilta ja onneksi ulkosomisteet tukee lasia.”