Piha

LED työvalo

yhteistyo-led-valot-300x50 Suomalainen arki ei tule toimeen ilman työvaloja. Sitä kun mennään aamulla pimeässä töihin ja lähdetään pimeässä töistä. Kesäkaudellakin on iltahämärää, joka ainakin vähentää toimintakykyä ilman valon apua, jos nyt ei ihan täysin lamaannuta. Hukkuvat kyllä kesähämärässäkin pienet ruuvit ja mutterit.

Miksi LED työvalo?

LED työvalot on siitä ihan kelpo kavereita käyttöön, koska LED ei paljoa kuluta energiaa ja ne antavat mukavia tehoja tuotteesta riippuen. Useimmiten LED työvalo soveltuu sekä sisä- että ulkotilaan. Valottomassa rakennuskohteessa voi sisällä maalailla seiniä työvalon loisteessa ja hetkeä myöhemmin lamppu on apuna pihalla toisen tehtävän edessä. Valaistus on aina kohdillaan.

LED työvalo työmaakäyttöön

Työmaakäytössähän LED työvalot ovat täysin välttämättömiä hankintoja, koska kustannustehokas työnteko ei onnistu millään hämärässä. Lisäksi hyvällä ja todella tehokkaalla työvalolla ehkäistään onnettomuusriskiä, vaikka olisi kuinka huomiotakkia päällä. Lisäksi kirkas hyvä työvalo ei väsytä silmiä, vaan pitää virkeänä työnteon parissa – myös kaamosväsymyksen keskellä.

led-tyovalot

Kolme ominaisuutta, joihin takertua

Näissä valaisimissa on eroja, sillä varianttia on pienistä 10 wattisista lampuista tositehokkaisiin 100W valonlähteisiin. Tehon sijaan oikeastaan työvaloissa kannattaa katsoa valotehoa, eli lumeneita. Niiden kirkkausaste on se, jolla pimeää maailmaa pistetään ojennukseen.

Toinen mitä valonheittimissä kannattaa seurailla, on iskunkestävyys. LED valonheittimissä on tukeva rakenne, minkä ansiosta se ei kärsi iskuista. Ja näitähän työmailla jos toisillakin tulee milloin minkäkin seurauksesta.

Sähkösäästöä LEDillä saa, vaikka sitä moni peijakkaasti aina vastahankaa. On toki totta, ettei yhdellä LED-valolla ole isoa vaikutusta sähkölaskuun. Mutta puroista se virta syntyy, ja isompi määrä LED-valoja tuottaa jo todellisia säästöjä jopa 50–80 %.

Sähkönsäätöä lisää myös osaltaan liiketunnistimilla varustetut LED työvalot. Kun alueella ei kuljeta, valo sammuu ja päinvastoin. LED työvaloja käytetäänkin paljon pylväisiin ja kattoihin asennettuina pihavaloina.

4586_-_led_energie_valonheitin_10_w_liiketunnistin_3__1_1

Meanwell virtalähde

Lisämielenkiinnon kohde on tietysti vielä se, että osassa LED valonheittimissä on Meanwell LPV-sarjan LED muuntaja. Tämä on yksi markkinoiden kehutuimpia ja tunnetuimpia virtalähteitä. Sitä on myös testattu monessa olosuhteessa, ja sitä pidetään varmana myös huonoimmissa olosuhteissa.

Mitä pitää muistaa?

– Millainen on tarpeeksi? Remonttikohde vai pientä fiksailua? Sen mukaan LED työvalokin kannattaa hankkia
– Vaihtoehtoja on pienistä lattiamalleista pylväsmalleihin, liiketunnistimella tai ilman.
– Iskunkestokyky
– Onko kohteessa paljonkin valontarvetta? Silloin LEDin sähkönsäästöominaisuus on eduksi
– Lumenien tehoilla on paljon enemmän merkitystä kuin wattitehoilla.
– Kirkas hyvä valoteho lisää turvallisuutta eivätkä silmät väsy.