Piha

LED työvalo BLUE testauksessa

yhteistyo-led-valot-300x50Ah kaamos, oma inhokkiaikani on täällä. Onneksi valaistuksella se on hoidettavissa. Tosin LED työvalot eivät ole nyt ihan omaa kaurapuuroa varsinaisesti. Siitä huolimatta otin varastostamme tutkittavaksi LED työvalo BLUEn, joka on suhteellisen uusi tapaus.

Tämä LED työvalo BLUE on ulkonäöllisesti suhteellisen selkeä työvalomalli. Siinä on todella vahva runkokehys, ja valaisukin häikäisee silmiä 2400 lumenin teholla, kirkkaan valkoisella valonvärillä.led-tyovalot

 

Kahva ja tukijalka

Se mikä tässä valaisimessa on ihan loistavaa, on se, että tällä on kantokahva ja tukijalka. Valaisin kulkee kantokahvan ansiolla helposti mukana paikasta toiseen, kuin salkku ikään. Se ei paljoa paina ja ote pitää kahvassa. Valoa ei myöskään tarvitse loputtomiin saakka yrittää sijoitella seinää vasten, vaan se saadaan tukijalan varaan nojaamaan.

Tämähän ei ole mikään latauskäyttöinen, mikä tietysti vähän rajoittaa käyttömahdollisuuksia verkkovirran/aggregaatin piiriin. Kaapeli on kyllä mukavan pitkä, koska sitä on kolmisen metriä. Valaisin ei siis ole niin täysin riippuvainen johtonsa pituudesta. Se antaa vähän enemmän luovempia mahdollisuuksia käyttöön kuin tavallisesti.

nordled-30w-1

SUKO-pistorasiat

Toinen tämän lampun erikoisuuksista keskittyy SUKO-pistorasioihin*, joita on tässä mallissa kaksi kappaletta. Tämä valaisin toimii siis myös jatkopistorasiana, mikäli sellaiseen on tarvetta. Ja yleensä sellaiseen on tarve… Makeintahan näissä on vielä se, ettei valon itsessään tarvitse olla päällä, jos haluaa käyttää pistorasioita. IP54 puolesta tämä kestää ulko-olosuhteitakin.

 

 

 

LED-työvalo BLUE on yllättävän monipuolinen verrattuna sähkönkulutukseensa

Sitä se on! Erittäin monintakeinen monitoimipakkaus pienellä kulutuksella. Vaikka tuntuu alustavasti, että tällä lampulla on varmaan 100W tehokin, tämä vie ainoastaan 30W. Se saakin miettimään, millainen teknologia tähän lamppuun on oikein saatu aikaan, kun näin paljon valotehoa syntyy noin pienellä sähkök ulutuksella. No… jokainen sähkölaskueuro on säästöä kotiinpäin. Näillä näkemyksillä ja otoksila on kyllä hyvä sanoa, että kyseessä on aikalailla hyvä led työvalo.

*Sen verran jouduin selvittämään, mikä on SUKO, eli kyseessä on suojakosketin pistorasia, jolla tarkoitetaan yleisesti suojamaadoitettuja sähköpistokkeita ja -pistorasioita.