Harrastukset

Korjauskynä

Tämä artikkeli on toteutettu yhteistyössä Grillikauppa.com verkkokaupan kanssa.Ensimmäisen kerran kuullessani korjauskynästä en voinut kuvitellakaan sen luonnetta. Sitten näin muutamia kynästä tehtyjä videoita, joissa korjauskynä on käytössä. Kyseessähän on siis työväline, joka korjaa ja kiinnittää materiaaleja UV-valon avulla.

Miten korjauskynä toimii?

Jos pureutuu vähän tarkemmin tekniseen toimivuuteen, kynä on suoraan kuin hammaslääkäristä! Kynään asetetaan materiaaliin sopiva patruuna ja sitten sitä levitetään geeliä pinnalle. Pintatyyppejä ovat joko rikkonaiset tai korjattavat materiaalit. Kun geeli on pinnalla, geeli kovetetaan UV-valolla ja kovetuksen jälkeen pinta hiotaan tasaiseksi.

Kuulostaako tämä kaikki tutulta? Käytäntö tosiaan on samanlainen kuin hammaslääkärissä, jossa useimmat meistä ovat kokeneet reikien paikkaushoidon. Ensin geeliä hampaaseen, kovetus UV-valolla ja lopulta hiominen tasaiseksi.

pexels-photo-279946

Miten korjauskynä käytännössä auttaa?

Patruunojen väriskaala on laaja ruskean eri sävyistä aina mustaan saakka. Pakkauksen mukana tulee kirkas geeli, joka todennäköisimmin on tarpeen. Toiseksi geelipatruunat on jaettavissa kahteen ryhmään, joten näiden kanssa on oltava tarkkana:

  1. PW on suunnattu muoville ja puulle
  2. MGS on tarkoitettu metallille, lasille ja kivelle.

Geeli levitetään haluttuun kohtaan ja sitten kappaleet yhdistetään toisiinsa UV-valon voimin. Pikaliimaan verrattuna kovetusgeeli korvaa puuttuvat palaset; Liimalla aukkoja jäisi korjattavaan. Esimerkiksi lasikaapin ovinuppi kiinnittyy hyvinkin nopsasti UV-valon kovetuksella.

Tämä koko operaatio on sekunneissa valmis. Hiominen jopa kestää kauemmin kuin korjauskynän UV-valon osuus.

Plussat ja miinukset

Tämä on todella nopeatehoinen korjausväline, ja ei edes vie hirveästi tilaa laatikoissasi. Sitten huonot uutiset: patruunoita tosiaan on monia eri sävyjä, mutta ehkä parhaiten pärjää läpinäkyvällä geelillä. Toiseksi huomasin patterien tarpeen: yksi LR41-patteri maksoi yli 3 euroa, ja näitä tarvittiin neljä kappaletta. Patterit tulevat maksamaan lähes saman kuin kynä itsessään. Muutoinhan tämä on todella tehokas korjaus- ja kokoamisväline.

  • Korjaa monenlaisia pintoja
  • Nopeatehoinen
  • Pienikokoinen
  • Patruunoissa on erilaisia sävyjä
  • Patterit vievät lähes saman verran rahaa kuin kynä itsessään