Harrastukset

Kevyt rinkka kaupunkimatkailuun

yhteistyo%cc%88ssa%cc%88Minulla on nyt käytössä ollut lyhyisiin kaupunkimatkakohteisiin (niin työ- kuin vapaa-ajan matkustukseen) RETKI outdoor -sarjan kevyt rinkka, jos sitä nyt sellaiseksi edes voi sanoa vaan isokokoiseksi repuksi. Kutsun nyt sitä kuitenkin rinkaksi. Kyseinen rinkka on nyt kakkosluokkaa, mutta asiansa ajaa. Tässä mallissa ei ole runkoa, joten se on hyvin kevyt käsitellä ja joustava matkasäilytykseen.

Lentokoneeseen todennäköisemmin käsimatkatavarana

Ensinnäkin en ole oikein vetolaukkuihmisiä, joten itselleni on luonnollista matkata repun kanssa. Se ei pidä kamalaa ääntä, kuten pyörälaukku ja siitä ei ole oikein ongelmaa edes lentokoneen kanssa. Juuri tässä männä viikolla lähdimme työmatkalle Tanskaan, itselläni oli rinkka-reppu ja toimitusjohtajallamme vetolaukku.

Kävi niin, että lentoyhtiön koneen pakaasivarannot olivat jostain syystä menneet yli, eivätkä he enää voineet hyväksyä kaikkien laukkuja matkustamoon. Toimitusjohtajamme käsimatkatavarat joutuivat ruumaan. Minun sen sijaan mahtui kauniisti penkin alle.

No se nyt ei kamalasti elämää muuttanut, koska ruumaan joutunut laukku meni sinne ilmaiseksi. Joskin lentokentällä joutui hetken enemmän odottamaan, mikä bisnesmiehille nyt voi olla traagista ajan ollessa rahaa.

Rinkka-repun pakkaaminen

Jos vielä palaa takaisin itse pakkaamisvaiheeseen, laukussa on todella reippaasti taskuja. Kansiläpässä on kolme taskua, joista kaksi on päällä ja yksi alla. Kansiläppä on siitä mahtava, että sinne saa todella tilavasti heitetty esimerkiksi sen turvallisuustarkastukseen menevän litran nestepussin – ja tilaa jää silti. Reppua ei tarvitsen tämän takia availla.

Reppuosa on todella tilava, ja pienimuotoiselle kolmen päivän reissulle siitä tilasta menee vain puolet käyttöön. Toisen puolen voikin sitten täyttää tuliaisilla –painoraja huomioiden toki.

Jos tuo reppuosa on kamalan hankala käyttää, onni on pohjatasku. Siellä on myös pääsymahdollisuus pohjalla oleviin tavaroihin. Ainakin välillä tulee näitä samperinmoisia pakkausmokia, että liian olennainen tavara jääkin pohjalle.

rinkka

Sitten on vielä sivutaskut. Itse heitin niihin laturit ja johdot erikseen. Näin ne eivät turhaan pyöri reppuosassa kaiveltavaksi saakka.

Viilekkeiden säädöillä tämän rinkan saa suhteellisen tukevaksi selkää vasten. Pidemmälle kantoreissulle vielä vyötärökiinnitys on tosi hyvä olla, koska se tulee tukemaan entisestään reppua selkää vasten eikä reppu rasita hartioita koko voimallaan.

Oma muistilistani mitä eri lokeroihin

  • Uloimmat lokerot: ei mitään arvoesineitä, mutta muutoin helposti esiin saatavat. Itsellä ne ovat latureita, läppärijohtoja ja mahdollisesti hygieniapussi ja 1 litran nestepussi.
  • Sisemmät lokerot: siististi viikatut vaatteet tiiviisti puoliväliin saakka reppua. Sen enempää tuskin tarvitsee ja painoa jää vapaaksi vielä tuliaisillekin.
  • Läppärin asetetaan selkää vasten, niin vähiten kolhujen vaaraa. Läppäri on helppo myös vetää selkäpuolelta turvatarkastukseen ja sitten samalla tavalla takaisin.
  • Täysin pohjalle yleensä tulee jätettyä likapyykkipussi.