Ruoka ja juoma

Kaasujääkaappi

Tämä artikkeli on toteutettu yhteistyössä Grillikauppa.com verkkokaupan kanssa.Riippuen täysin siitä, onko mökki kuinka hyvin varusteltu, kaasujääkaappi voi olla tarpeen. Kaasujääkaapilla mökkiläinen ratkaisee kaksi ongelmaa: sähköttömyyden tai sähkökatkoksen aikaisen tilan. Erityisesti syrjäisemmillä seuduilla voi olla hyvinkin tavanomaista, että pienikin tuulennoste katkaisee sähköt pitkäksi aikaa. Tämä on ihan sietämätöntä siinä kohtaa, kun grillilihat odottavat jääkaapissa ja mökkikellari on 15 asteen paikkeilla.

Kaasujääkaappi

Kaasujääkapin valinta lähtee tarpeesta. Jos olet yksin liikenteessä – siis aina yksin–, 60 litran tilavuinen kaasujääkaappi voi olla riittävä. Sen sijaan kahdelle riittää 100–150 -litran kaasujääkaappi.

Perheelle tai kaveriporukalle (3–4 hlö) käy jo 150–200 litrainen kaasujääkaappi. Jos sitäkin suurempi porukka on kyseessä, kannattaa varata 225 -litran kaasujääkaappi.

Pääpointti tässä on se, ettei kannata ylimitoittaa tarvetta, koska kaasujääkaapin koon kasvaessa, kasvaa myös kaasunkulutus radikaalisti. Esimerkiksi 60-litrainen kuluttaa kaasua ainoastaan 14 grammaa tunnissa siinä missä 225-litrainen lähes tuplaa kulutuksen.

Koko ja sinne ahdettujen tavaroiden määrä vaikuttaa ilmankiertoon. Liian pienessä tilassa ilmankierto saattaa seisahtua täysin, mikä vaikuttaa myös ruuan helppoon pilaantumiseen.

Jokainen turha kaasukulutus on taas rahanhukkaa. Eli kaasujääkaappi on oman tarpeen todellista optimointia.

mokki-pexels-photo

 

Kaasujääkaapin ominaisuuksista

Tämäkin lähtee ihan omista tarpeista. Jääkaapeissa on yleisesti tarvelistoilla ollut hyllyjen riittävyys, hyllyjen säätö, vihanneslokero ja pakastinlokero. Erityisesti pakastinlokero on sellainen, jonka moni haluaa varmistaa jäätelösäilytyksen vuoksi. Kaikissa kaasujääkaapeissa ei nimittäin ole pakastinlokeroa!

Toinen mikä porukkaa vaivaa yleensä, on säädöt. Säätönappuloilla on sekä hyviä että huonoja ominaisuuksia. Huonoja on esimerkiksi alalaitaan asennetut säätimet.

Sijoittaminen

Tila on äärimmäisen mielenkiintoinen vaikutin kaasunkulutukseen. Kaasujääkaappi tarvitsee todella paljon tilaa ympärillensä, sillä pahimmillaan nurkkaan ahdettuna kaasukulutus voi jopa kolminkertaistua. Muilla kodinkoneilla on myös oma vaikutuksensa, koska ne tuottavat lämpöä ympärillään. Älä siis pistä kaasujääkaappia hellan, astianpesukoneen tai muun vastaavan viereen.

Kaasujääkaappi voi olla terassilla. Sen kanssa pitää silti olla varovainen, ettei ole suoraa aurinkoa tai kosteutta pääsemässä kaappiin.

Sijoittamisessa oven kätisyydellä on oma vaikuttimensa: Ei kannata ostaa jääkaappia, joka avautuu tilan suhteen väärin. Tarkista siis aina, onko kätisyys oikein TAI vähintäänkin vaihdettavissa.

 

kaasuj_kaappi_sunwind_cuisine_60_litraa_kaasu_12v_230v_2_

Käyttö

Tavalliset kymmenen kilon kaasupullot ovat yleensä yhteensopivia kaasujääkaappien kanssa. Suurin huoli lienee, miten se kaasupullo sitten riittää kaasujääkaapin tarpeisiin. Tähän tietysti vaikuttaa edellä mainitut ympäristötekijät – jos jääkaapin sijoittaa huonosti – mutta normaalisti kaasujääkaappi saa satoja käyttötunteja kerrallaan. Viikossa tunteja on 168.

Ääntähän aina lähtee jonkin verran kaasujääkaapista. Perusnaksumiset kuuluvat siis asiaan.

MUISTILISTA kaasujääkaapin ostajalle

– Koko määräytyy käyttäjämäärästä ja tilasta
– Hyllyjen säätämisen mahdollisuus
– Vihanneslokero
– Pakastinlokero
– Oven kätisyys: oikea, vasen vai vaihdettavissa