Piha

Kaasugrillit, hinnat ja mitä sillä saa

Tämä artikkeli on toteutettu yhteistyössä Grillikauppa.com verkkokaupan kanssa. 

Kaasugrilli on ehdottoman helppokäyttöinen valinta, kun lähtee grillaamaan. Se ei vaadi monimutkaista sytytysprosessia, kuten hiiligrillin kanssa (osaamattomat vaan ei osaa), lämpö nousee tasaisesti joka puolelle ritilää ja parilaa, eikä makuun tule mitään ylimääräistä.

Sen vuoksi kuitenkin moni tuntuu miettivän, millainen on sitten oikeasti itselle sopiva grilli. Tosiseikkahan on, ettei kaikkien makuun ole vaan mikään megalomaaninen superzilla-grilli, joka kiiltelee komeuttaan terassilla – ja grillaus olisi vain kerran kesässä. Jos olet taas katsonut Solsidania, Fredden kaltaiset himogrillaajat taas eivät kykene kuin isoon pinta-alaan.

Mitä yleensä on edullisissa kaasugrilleissä?

Edullisissa alle 200 euron kaasugrilleissä on yleensä riittävästi paistopinta-alaa juuri siihen tarpeeseen, että kerran viikossa tulee jotain vähän kokkailtua. Tällaiset grillit eivät välttämättä tarjoa sinulle säilytystilaa kuin sivutasojen muodossa, mutta grillauksen ne hoitavat kunnialla loppuun saakka. Halvimmat grillit yleensä ovat todella perusmallisia, eli niihin ei ole lisätty mitään spesiaalia – vain se oleellinen.

Keskihintaiset kaasugrillit

Keskihintaisissa 200–400 euron kaasugrilleissä on jo yleensä säilytyskaapistoa ja sivukeitintäkin mukana. Grillauspinta-ala on jo yleensä näissä riittävän kohdillaan, kun puhutaan isommasta porukasta. Ne sopivat myös terassille kuin terassille. Kuvan mallissa ei nyt ole sivukeitintä, mutta noin yleisesti sivukeitinmalleissa saa samalla kiehautettua kesän uudet perunat samalla. Säilytyskaapisto sen sijaan tarjoaa paikan siisteyden ylläpitoa. Se ei kuitenkaan sovellu kaasupullon jatkuvalle säilytykselle.

Kaasugrilli kaikilla lisukkeilla ja sooseilla

Yli 400 euron kaasugrilleissä yleensä on jo jotain erikoista, miksi hinta hilautuu korkeammalle. Tällaisia ominaisuuksia ovat useimmiten polttimoiden iso määrä, sivukeitin, varraspaahdin, LED-valot, isot pöytätilat ja kaapistot. Nämä grillit ovat sen verta näyttäviä lisiä terassin ilmeeseen, ettei tässä enää voi naapurikateudeltakaan välttyä. Tottakai grillausalaakin on reilusti, jolloin suurempikin seurue saa ruokaa kertaheitolla.

Suosi suomalaista toimijaa

Kaasugrilli on paras ostaa aina kotimaiselta toimijalta, koska se takaa CE-merkinnän, varaosien saatavuuden ja varman yhteydenpidon ongelmatilanteissa. Lisäksi grillien mukana tulevat kokoamisohjeet ovat sen verta raskaita jo muutenkin, ettei niistä saisi Erkkikään selvää ilman suomenkielistä ohjetta.