Ruoka ja juoma

Jamie Oliver – juustotarjotin


Jamie Oliver -tuotesarja
lienee useimmille tuttu sen vuoksi, että Jamie Oliver onyhteistya-grillikauppa-300x50 televisiossa ruokaa tekevä hyväntuulinen
brittikokki.

Hänen nimeään kannattelee myös tuotesarja, johon kuuluu muun muassa liuskekivestä tehty juustotarjotin. Tarjottimen mitat ovat 31 x 26 x 4 cm, joten sen päälle mahtuu 4–5 erilaista juustoa.

Juustot, etiketit ja tarjoilu

Illanistujaisissa on tapana olla viinin ohella keksejä ja juustoja. Kauppojen juustovalikoima on kasvanut vuosien mittaan hyvin laajaksi, jolloin myös juustolaadut ja -merkit ovat muuttuneet eksoottisemmiksi muun muassa herkullisten pesto goudan, brändipähkinän tai appelsiinijuuston vuoksi.

Siksi en usko hetkeäkään, etteikö joku illanistujaisissa kysyisi etiketin puuttuessa: ”Mikä on tämä ihana juusto?”.  Useimmiten etiketti tai pakkauskuori on jo lentänyt roskakoriin, minkä vuoksi vastausta on jouduttu etsimään sieltä. Jamie Oliverin juustotarjottimessa ideana on kirjoittaa liidulla juuston nimi suoraan tarjottimeen, jotta vastaavalta vältytään.

Tyyliä liuskekivitarjottimesta

juustotarjotin_jamie_oliverJamie Oliver juustotarjotin-pakkaukseen kuuluu tarjottimen lisäksi juustoveitsi ja liitu. Mutta miksi liitu? Tämä on juuri se, mikä tuo tarjottimelle tyylikkään lisäarvon: saat juustot esille näyttävästi liuskekiviselle tarjottimelle ja viereen kirjoitettua juuston nimen. Tämän jälkeen ei ole ongelmaa (tai häpeää) alkaa kaivaa omaa roskakoriaan oikeaa etikettiä etsien.

Yhteenvetoa

Yksinkertaisen kaunis tarjotin on erinomainen lahjaidea juustojen suurelle ystävälle. Tarjotin yksinkertaisuudessaan toimii näyttävänä lisänä juhlapöydän tarjoiluastiana, ja siihen on helppo kirjata juustomerkkien nimi liidulla. Tarjottimen mukana tulee paketissa liitu ja juustoveitsi.