Piha

Ilmasohva – kokemuksia

Tämä artikkeli on toteutettu yhteistyössä Grillikauppa.com verkkokaupan kanssa.

Ilmasohva tuli tutuksi kapistukseksi tuossa 2016 kesällä. Kyseessähän on säkki, johon kerätään ilmaa sisään juoksemalla vähän aikaa ympäriinsä näyttäen kajahtaneelta kanssaolijoiden silmissä. Kun sitä ilmaa säkkiin saadaan tarpeeksi, puristetaan kunnolla ja kiristetään ilmanottosuuaukko kiinni. Tämän jälkeen ilmasohva on täysin käytettävissä lekotteluun.

Ilmasohva on vaan liian mukava

Ilmasohva on helkkarin mielenkiintoinen, koska ensinnäkin käyttämättömänä se ei vie juuri nimeksikään tilaa säilytyksessä. Se sopii niin hyvin käytettäväksi festareille, rannalle tai piknikille. Siinä missä muut valitsevat sen viltin, jonka alle jää muhkurakivi, ilmasohvalla olo on aina yhtä rento ja mukava.

Se ei myöskään paina juurikaan mitään, koska se kangas on kevyttä kuin mikä. Disclaimerina sanottakoon, että toki ilma painaa, mutta tämä siis näin humanistis-teoreettisesti sanottuna. Tiedän kyllä, että fyysikoilla olisi oma sanansa sanottavana ilman painamiseen.

ilmasohva-kokemuksia

 

On sillä jotain ongelmiakin

Käytännössähän ilmasohvan suurin ongelma on, ettei sieltä halua enää nousta pois. Se on liiankin mukava lekotteluun! Ilmasohvan mukavuus lienee jopa äidin kohdusta seuraavaksi miellyttävin paikka olla.

Vanha viidakon sanonta “ken persiinsä nostaa, se paikkansa menettää” pätee näissä sohvissa. Ilmasohvan paikkaa himoaa aina joku seurueesta, ja valitettavasti vessapaussejakin on pidettävä.

Jos jotain teknisesti ajattelee niin seuraavia asioita en suosittele ilmasohvan kanssa ihan käytännön kokemuksesta tietoisena: Ei nämä kuitenkaan mitään maailman iki-kestävimpiä ole, mutta kyllä niistä muutaman vuoden ilon oikein käytettynä saa.

  • Liian kovaa rojahtaminen päälle. No ei mikään saumaus kestä sellaista.
  • Kelluntaleluksi järveen: eivät nämä ole vesitiiviitä.
  • Terävät esineet. Kyllä tämän saa puhkottua huolimattomana.
  • Katso myös, että tuulen viemä suunta ei heitä minnekään paskapellolle tätä vaan edes lähimpään puskaan – jos käyttämättömänä ilman painoa on.
    ilmasohva_oranssi

 

Yhteenvetoa

Ilmasohvaa suosittelen kyllä värittämään piknikkejä ja festareita. Nämä ovat todella mukavia lokoiluun, eikä näistä ole sillain kiire poiskaan kuin ottamaan uusi olunen tai vessaan. Kyllä näillä kateutta herättää, missä ikinä näytillä onkaan. Sekin on tullut huomattua!