Harrastukset

Hyvä reppu

yhteistyo%cc%88ssa%cc%88En omista autoa, enkä oikeastaan sellaisesta haaveilekaan. Sen vuoksi minulle on tullut erittäin tärkeäksi se, millä tavalla kuljetan tavaraa paikasta toiseen. Tosiasiahan on se, että kaupassa käydessä on täysin älytöntä ottaa muovipussia kassalla. Reppuun saa todella hyvin yhden ihmisen ruokatalouden ruuat. Jos ei mahdu, niin silloin kannattaa kestokassi pakata reppuun aina valmiiksi. Jos kestokassikin unohtuu, osta paperikassi.

Reppu on todella hyvä kantoväline tällaisiin tilanteisiin. Sen vuoksi määrittelen oman kokemukseni perusteella, millä tavalla reppu tulisi valita arkitilanteita varten.

Repun kestävyys

Aivan ensimmäisenä voin sanoa kestävyyden olevan todella tärkeä mitta. Koska kannan paljon kaupasta ruokaa nimenomaan repussa, repun tulee olla todella kestävä. Kestävyys tulee parhaiten esille siten, millainen on repun kangasmateriaali ja erityisesti sen pohja. Pohja on todennäköisesti ensimmäinen paikka, joka alkaa kulua. Jos pohja on heikko, aika nopeasti se repeää  ja repusta tulee täysin käyttökelvoton.

reppu

Repun tilavuus

Reppujen kohdalla tilavuus on toinen asia. Olen törmännyt hankinnoissa reppuihin, jotka näyttävät päällisin puolin ihan sopivankokoisilta, mutta jostain syystä tilavuus onkin yllättävän pieni. Tämän huomaa viimeistään siinä, kun yrittää maito- ja jugurttipurkkia asetella tetrismäisesti repun sisälle.

Vetoketju, sulkeminen

Kolmas merkittävä seikka on vetoketjun kestävyys. Aivan kaikki reput eivät kertakaikkisesti ole ajateltu raskaaseen kuljetukseen, ja sen vuoksi vetoketju kärsii tästä myös. Vahva vetoketju, jopa ehkä ylimitoitetun vahva, on ihan hyvä juttu.  Kaikista parashan on, jos repun saa suljettua naruilla ja klipsuilla sen sijaan, että yrittää vetoketjulla repiä täyttä reppua kiinni.

reppu2

Kantokyky

Olkaviilekkeet kannattaa olla aina ergonomisen tuntuisia. Jos suinkin mahdollista, repussa on hyvä olla vähintään rintaremmi, joka vähän muuttaa painojakaumaa olalta pois.

Mitä en itse kaipaa repusta, mutta sopii muille ehkä?

Joissakin repuissa on sadesuoja repun ylle levitettäväksi. Joskus se varmaan on ihan älykäs ratkaisu, mutten ole itse osannut moista kaivata. Se kyllä aina kostautuu itselle pienellä kosteudella, joten en ainakaan mitään arvopapereita kanna sateessa .

Sivutaskut ovat aina jostain syystä itsellä mielekäs kriteeri. Silti jostain syystä käy niin, etten niitä loppupeleissä käytä ollenkaan. Omat perustelut ovat siinä, että reppu on julkisella paikalla varsin turvaton kantoväline, sillä silmät eivät ole takaraivossa. Jos sivutaskuihin jättää arvotavaraa (mikä yleensä on se nopeiten repusta ulos saatava tavara), voi se pahassa ruuhkassa karata muiden matkaan. Tämä on täysin jokaisen oma asia, miten asiaa pitää riskaabelina vai ei. Kivoja ne taskut repussa tosiaan silti ovat.

Yhteenvetoa

Itselle reppu on kantoväline nro yksi, johon saan sullottua ja kannettua helposti paikasta toiseen kaiken arkisen. Repussa olennaista ovat tila ja kestävyys. Kestävä reppu on ekologinen hankinta, koska sitä ei tarvitse vaihtaa joka vuosi.