Ruoka ja juoma

Grilli: Jamie Oliver – BBQ Pro 6+1

yhteistya-grillikauppa-300x50

Jamie Oliver on kaikkien tuntema hyväntuulinen ja positiivinen brittikokki, joka rakastaa ulkoilmakokkausta. Hän on ollut vaikuttamassa tuotteisiin, joita hänen nimellään myydään sekä grillaukseen että muuhun ruuanlaittoon. Tuotesarjan suurin on BBQ Pro 6+1 kaasugrilli.

Massiivinen grilli tarjoaa monta rautaa tulessa

Tämä on sen verta massiivinen grilli, ettei sitä liikuttele yksin ilman 24/7 kuntosalirääkkiä. Toisaalta alla olevat renkaat auttavat edes pienen siirtelyn.

jamieoliverKoosta huolimatta puhutaan nyt himogrillaajan – ellei jopa Grillzillan – unelmasta. Grillissä on kuusi poltinta, sivukeitin, runsaasti taso- ja kaappitilaa. Jos olette nähneet Solsidan -sarjan Fredden grillaamassa, niin tämä grilli kyllä poistaisi saman himon… tai sitten vain pahentaa grilliaddiktiota. Nälkä kun kasvaa syödessä.

Vaikka otsikossa kirjoitan grillissä olevan monta rautaa tulessa, tulee ruoka kokemusten perusteella hyvinkin näppärästi tasaisen kypsänä. Pahempi ajatushan olisi se, että osa ruuanlaitosta pitäisi tehdä keittiössä. Kaikkien grillattavat mahtuvat yhtä aikaa grilliin, joten ruokahetki alkaa kaikilla suhteellisen samanaikaisesti. bbqpro

Huoltaminen

Tämän kokoinen grilli on suositeltavaa puhdistaa välittömästi jäähtymisen jälkeen. Lisäksi suuremman aikavälin huoltotoimet ovat välttämättömiä laadun ja käyttöiän pidentämiseksi. Puhdistaminen ei suju kädenkäänteessä, minkä vuoksi olisi suositeltavaa rohkeasti kaivaa esille myös grillin käyttöohjekirja operaation ensimmäiseen suorittamiseen. Käytännössä työ vaatii aikaa todella paljon, mutta homma on suositeltava tehdä myös seuraavan grillauskerran onnistumisen takeeksi. Likainen grilli nimittäin jättää ruokaankin ikävän lisämaun.

Yhteenvetoa

Jamie Oliverin suunnittelema BBQ Pro 6+1 on tehokas partneri ja hc-grillaajan unelma. Grillaus sujuu vaivatta suuremmallekin porukalle, ja grillattavat saa lähelle tasopöydille. Grilliä pystyy liikuttelemaan pihamaalla renkaiden avulla, joten aurinkoisen paikan etsiminen onnistuu kesägrillaajalle vaivatta. Grilli on myös syytä puhdistaa ja huoltaa suurempien grillailujen jälkeen, sillä se takaa seuraavallekin kerralle paremman ja nautinnollisen ruokahetken.

Grillausta_7

Edut

  • tilaa riittää sivupöydillä ja kaapeissa
  • grillattavaa saa yhtä aikaa paistumaan todennäköisesti koko seurueelle
  • ruostumaton teräs
  • silikonivuorattu kahva kannessa estää palovammat
  • integroitu lämpömittari

Haitat

  • Suuri grilli tuo mukanaan myös suuren grillin putsaamisen
  • Massiivinen grilli vie tilaa varastoinnissa