Harrastukset

Eräreppu, pilkkireppu, reppujakkara – rakkaalla lapsella monta nimeä

Tämä artikkeli on toteutettu yhteistyössä Grillikauppa.com verkkokaupan kanssa.

Täytyy nyt heti myöntää, ettei tässä olla mikään kokenut eräjorma millään tavalla. Näin entisillä korpimailla, joita nykyään taajamiksi kutsutaan, ei paljoa koeta samanlaisia luontohetkiä. Se ei silti estänyt tutustumasta Retki -sarjan erämiehen reppuihin, joita meille tuli testattavaksi.

Oma mielikuvani tällaisista istuimilla varustetuista erärepuista on epämukavuus ja epäkäytännöllisyys. Olin väärässä. Tuo istuinosan metallijalka ei tuntunutkaan selkää vasten millään tavalla epämiellyttävältä, ja selkää rasittavalta. Tukeansa vielä antoi rinta- ja vyötäröremmit, joita kiristämällä eräreppu pysyi todella tiukasti selässä ja miellyttävästi.

Disclaimerina toki huomautettava tässä kohtaa, että tietysti olisi pitänyt tunkea reppu täyteen kaikkea painavaa kamaa lopullisen kokemuksen takaamiseksi.

pilkkijakkara

Säilytystila

Pilkkireppu, eräreppu tai reppujakkara, millä näitä nyt kutsuukaan, tarjoaa kyllä valtavasti säilytystilaa. Taskuja on enemmän kuin YLE TV2:lla katsojia, ja niihin pitäisi keksiä jotain laitettavaa. Pilkkirepussa nyt onneksi tulee mukana sitä täyttökamaakin erinäisin säilytyskoteloiden muodossa. Sitten on se termospullon tasku, johon saa lämmintä juotavaa retkeilyn riemuihin.

Tuonne reppuun saa sisälle kyllä hyvin, vaikka makuupussin ja alustan. Väittäisin siellä tilaa olevan myös ruokailuvälineille, saappaille ja vaatteille, kuin armeijan repussa ikään. Repun pohja on varustettu kosteutta sietävällä materiaalilla. Repun pohjan läpi ei pääse kosteutta, eikä siten puhtaat bokseritkaan vetisty.

Kuosi

Erärepuissa on onneksi myös kaikenlaista kuosia, koska itse karsastan oliivinvihreää perusväriä. Se väri toki on monelle se rakkain ja turvallisin väri, mitä vaatemuodissakin näkee. Metsästäjien repussa esimerkiksi on hieno camo-kuosi, jota tietysti turvallisuuden vuoksi vauhdittaa oranssit yksityiskohdat. Monia naispuolisia työntekijöitämme on taas ihastuttanut lumimetsäkuosillinen malli, mikä kyllä ehdottomasti on huikea.

erareppu-kuosi

Loppukaneetti

Kaiken kaikkiaan kokemus on reppujen ominaisuuksien suhteen hyvä. Näissä on kuitenkin paljon taskuja ja säilytystilaa. Saat näihin hienosti nopeasti hollille termospullon, ja reppu pysyy tiukasti paikallaan selässä kiristyshihnojen avulla.