Harrastukset

Bluetooth nappikuulokkeet testissä

rinkka-logoOn aika peruskauraa, ettei ilman viihdykettä oikein kykene tekemään mitään liikkumiseen, matkustamiseen tai työntekoon liittyvää. Kuulokkeet ovat hyvä idea, koska se takaa ympärillä oleville ihmisille oman rauhan.

Kuulokkeiden kohdalla minulla on monenmoista kokemusta. Nappikuulokkeet ovat useimmiten sellaisia, että ne tulevat ostettua muutamalla eurolla kivijalasta, kun huomaa unohtaneensa kotiin oikeat.

Näissä nappikuulokkeissa yleensä on ongelmana, että ne ovat aina johdon päässä. Lisäksi koska suhtaudun nappikuulokkeisiin vähän halpatuotekamana, johdon sisällä oleva kupari todennäköisesti on heikompaa. Sen vuoksi yleensä kaikki hankkimani kuulokkeet kärsivät kosketushäiriöstä.

nappikuulokkeet

Langattomat bluetooth nappikuulokkeet testissä

Nyt sain sitten käsiini sellaiset kuulokkeet, joita en olisi rehellisesti sanoen ostanut itse koskaan. Nämä ovat bluetooth- yhteydellä toimivat nappikuulokkeet.

Kokemukseni on vähän ristiriitainen.

Ensimmäiseksi nämä bluetooth nappikuulokkeet piti pistää lataukseen. Se on onneksi helppo juttu, koska pakkauksessa tulee USB-latausjohto, mutten jostain syystä huomannut sitä ensin. Onneksi myös kännykän latausjohto hoitaa samaa asiaa.

Olen huono lukemaan ohjeita. Ei riittänytkään, että kännykän bluetoothin käynnistää ja odottaa yhteyden löytymistä. No ei löytynyt! Ohjeista sitten lopulta selvisi syy: Minun piti painaa seitsemän sekuntia käynnistyspainiketta, jolloin kuulokkeiden LED-painike alkoi vilkuttaa puna-sinistä valoa. Tämä oli se tapa kytkeä yhteys kännykän ja kuulokkeiden välillä.

nappikuulokkeet2

Käyttäminen

Lopulta sain yhteyden puhelimestani kuulokkeisiin ja seuraavaksi laitoin Spotifyn soimaan. Yhteys toimi Android-puhelimella moitteetta. Sen sijaan annan kritiikkiä kuulokkeille. Äänentoisto oli makuuni suhteellisen epäonnistunut, kuten aika monilla kuulokkeilla on. Toiseksi omat korvakäytävät ovat varsin pienet, joten nämä kuulokkeet pulpahtelivat jatkuvasti ulos siitä huolimatta, että kuulokkeissa oli poikkeuksellisen ergonominen muotoilu.

Käytännössä parhaimman käyttökokemuksen sain kuulokkeista, kun pysyin paikallani bussissa, jolloin en kääntänyt päätäni tai liikkunut mihinkään.

Hukkaan helposti pientavaraa. Sen vuoksi nämä ovat vähän vaaralliset itselleni, koska ovat pienikokoiset. Siksi en usko näiden säilyvän kovin pitkään tallessa.

Sen sijaan jos jotain positiivistakin näistä hakee: Nimenomaan koko ja joustavuus ovat tämän tuotteen hyviä puolia. Nämä eivät vie samalla tavalla tilaa kuin omat langattomat jättikuulokkeeni (mutta pysyn silti niissä).

Ne eivät myöskään johdottomuutensa vuoksi ole ongelma silloin kun vahingossa huitaisee suuntaan tai toiseen. Latausaikakaan ei ole kummoisen pitkä, mikä on aina hyvä juttu kun pitää kiireellä lähteä liikkeelle.

Plussat

  • Langattomuus
  • Nopea latausaika
  • Pieni koko
  • Sopii bussimatkalle

Miinukset

  • Hukkaamisvaara on paljon korkeampi kuin johdolliset nappikuulokkeet
  • Nappikuulokkeet putoavat korvista liikkeessä
  • Äänentoisto ei ole maailman paras mahdollinen välttämättä näissäkään