Ruoka ja juoma

Big Green Egg puolesta ja vastaan

Testasimme Big Green Eggin toimintavalmiuksia. Asiantuntijoidemme avustuksella syntyi arvio sekä vastaan että puolesta.

Big Green Eggissä parasta on lämpövuoraus!

Tämä artikkeli on toteutettu yhteistyössä Grillikauppa.com verkkokaupan kanssa.

Big Green Eggissä on aivan loistava vuoraus, joka auttaa grillaamaan jopa pienessä pakkasessa ilman pelkoa hukkalämmöstä.  Vuoraus mahdollistaa lämmön varaamisen todella pitkäksi aikaa, jopa sata astetta kymmenen tuntia putkeen.

Keraaminen vuoraus nopeuttaa ruuan kypsentymistä, mikä tekee siitä tehokkaan perinteiseen grilliin verrattuna.

Lämpö myös jakautuu tasaisesti, mikä mahdollistaa BGE:n myös leivinuunikäyttöön.

Lämpöä voi säätää myös todella tarkasti savupeltien avulla.

 

big-green-egg

Big Green Egg on painava

Big Green Egg saa testauksessa noottia hintansa vuoksi. Toisaalta, BGE:lle on luvattu elinikäinen takuu ja sillä pystyy tekemään muutakin kuin vain grillata.

Varsinainen ongelmia syntyi, jos lämpö tai hiilet loppuivat kesken: Kesken grillaamisen oli suhteellisen vaikeaa lisätä uutta hiilierää. Liikaa laitettuna hiilet syttyvät liian nopeasti, ja grilli kuumenee liikaa. Toisaalta liika ilmanotto jäähdyttää grillin hetkessä.  Hiilien oikea määrä ja ilmanotto on oikeastaan vain opeteltava, koska BGE:n luonne ei ole samanlainen kuin hiiligrillillä.

Keramiikkavuoraus on hidas lämmönkerääjä, mutta kun se vihdoin pääsee vauhtiin, ruoka kypsyy todella hyvin ja nopeasti.

Pahin ongelma on painavuus! Liikuttaminen hiekalla ja nurmikolla edellyttää kahta miestä, vaikka BGE olisikin pyöräjalustalla.

poppamies testaa big green egg (10)

Yhteenvetoa

Big Green Eggin ylivoimainen ominaisuus on lämpö. Se vaikuttaa grilliin sekä hyvässä että pahassa. Pahassa siinä mielessä, että lämmön kestää varastoitua todella pitkään ennen kuin pääsee grillaamaan. Hyvässä tämä vuoraus nopeuttaa kypsymistä ja pitää lämmön sisällään pitkänkin ajan.