Harrastukset

Air hockey pöytäpeli

Kokeilussamme oli Air hockeyn pöytäversio. Kyseessähän on 1970 -luvulla kehittynyt maailmanluokan hitti, jossa pelikenttä on suhteellisen kitkaton ja pelivälineenä pinnalla liukuva kiekko. Tämä artikkeli on toteutettu yhteistyössä Grillikauppa.com verkkokaupan kanssa.

Ja sehän siinä sitten pelaajat saakin hurmioon: PELISSÄ ON HITONMOINEN VAUHTI! Ilma antaa kiekolle liikettä, mutta ei pidä sitä yksin liikkeellä kuten isommissa versioissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuvassa käytetty pöytä ei ollut tukevin mahdollinen Air Hockeyn käyttöön.

Air hockeyn kokoaminen

Paketin mukana tulee toki kokoamisohje, mutta katsoin kokoamisen liian helpoksi. Käytännössähän Air hockey pöytäpelin kokoaminen ohjeita katsoen olisi ollut kuin pelissä huijaamista, joten kunnon jääräpäisenä miehenä niitä ohjeita ei vain lueta.

No katsoin ohjetta siinä vaiheessa, kun en ymmärtänyt pistemittarin/maalin asentamista… Olkoon tuo vaikka poikkeus sääntöön.

Mitä pelissä pitää koota ennen pelaamista? Ei oikeastaan muuta kuin jalat, joista jokainen kiinnitetään kahdelta sivulta kahdella ruuvilla. Jalat menivät mukavasti kohdilleen, joskin neljännen jalan kohdalla jäi joku omituinen ilmaväli. Siitä seurauksena ruuvauksessa tapahtui pientä vääntymistä. Lisäksi oli pistemittari/maali, joka tuli ruuvata poraruuveilla. Ne ruuvautuivat ihan kiltisti.

Kokoamisessa muuten suurta plussaa oli se, että yllätykseksemme pakkauksessa oli mukana ruuvimeisseli ja kolmioavain. Näin vältyttiin muutamalta ärräpäältä ja työkalupakin etsimiseltä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pelin asentamisessa tarvitsi kiinnittää vain jalat ja pistetaulukko-maali.

Varsinainen pelaaminen

Annan sinulle tulev Air hockeyn pelaaja neljä oppia. Niihin kannattaa suhtautua kuin Yodan opetuksiin:

Oppi 1: Aseta peli hyvälle, tasaiselle ja tukevalle pöydälle. Peliseurueemme koostui kaikenkokoisista miehenköriläistä, jotka intoutuivat pelaamaan peliä hyvin suurin tuntein. Voin käsi sydämellä sanoa pelänneeni pöydän hajoavan alta. En niinkään itse pelin, koska se oli jämäkkä. Pelin jaloissa on liukuesteet, joten se ei seilannut sillä tavalla pöydän päällä kuin olisi voinut olettaa.

Oppi 2: Kyllä se peli saa vauhtia niin maan peijakkaasti, kun pelaajat pääsevät vauhtiin. Ensitesteissämme näytti siltä, että kiekko ei oikein liu’u, ja epäiltiin jopa pelin alla olevan tuulettimen toimivuutta. Kiekko lähti liukumaan tosissaan vasta sen jälkeen, kun oikeat pelit alkoivat. Siinä vaiheessa kukaan ei enää ihmetellyt kiekon vaisua liikehdintää.

Oppi 3: Varo näppejäsi! Kyllä tässäkin pelissä tapahtuu vahinkoja. Kiekko voi myös lentää laidan yli, joten ming-vaaseja ei suositella läheisyyteen.

Oppi 4: Lauta on juuri sen kokoinen, että sen saa helposti laitettua vaikka sängyn alle pelien väliseksi ajaksi.

Air Hockey -lautapeli

Yhteenvetoa

Air hockey on yksinkertainen peli luonteeltaan, mutta kyllä se silti herättää intohimoja pelaajissaan. Peli on kuin vanha kunnon ping-pong-tietokonepeli, mutta nopeammalla temmolla ja ihan oikealla laudalla. Kannattaa huomioida vain, että peli pysyy hyvin pöydällä ja ympäristökin on turvattu.

En ihmettele yhtään, että tätäkin halutaan pelata maailmanmestaruustittelin tavoittelussa.